Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر ساله با سرد شدن هوا، کلان شهرها به ویژه تهران با مشکل آلودگی هوا مواجه می شوند. علی رغم اقداماتی که تاکنون برای کنترل این آلودگی انجام شده، هنوز این مشکل به قوت خود باقی است.

خبرگزاری فارس؛ طبق بررسی انجام شده توسط سازمان کنترل کیفت هوای شهر تهران که در قالب گزارش سیاهه انتشار به چاپ رسیده است، طی سال‌های اخیر آلاینده اصلی شهر تهران که موجب قرارگیری وضعیت هوا در شرایط ناسالم شده، ذرات معلق با قطر کمتر از 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میکرون (PM 2.5) بوده است.

همواره با افزایش آلودگی هوا تعطیلی مدارس و اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل به عنوان اولین راهکار از سوی مسئولان شهر تهران اتخاذ می شود. از منظر پژوهش های صورت گرفته در حوزه شناسایی منابع آلاینده ها وهمچنین بررسی نتایج عملی سیاست طرح زوج و فرد از درب منزل، می توان نشان داد که این سیاست نه تنها کارا نبوده، بلکه میتواند موجب ازدیاد آلودگی هوای شهر تهران شود.

در مطالعات صورت گرفته توسط شهرداری تهران (نمودار1)، خودروهای سواری حدود 1.4 درصد آلاینده Pm 2.5  و در پژوهش های دانشگاهی دیگر (نمودار 2) نهایتا حدود 11 درصد برای خودروهای سواری در تولید آلاینده مذکور نقش قائل هستند.

با توجه به پژوهش‌های انجام شده با کم شدن تعداد خودروهای سواری، مدت رمان استفاده از ناوگان عمومی افزایش خواهد یافت و این مسئله می تواند منجر به تشدید آلودگی هوا در شهر تهران شود.

اگر روزهای ناسالم سال 96 و 98 که در آنها به علت افزایش غلظت آلایندگی سیاست «طرح زوج و فرد از درب منزل»  اجرا شد را مورد بررسی قرار گیرد، مشاهده می شود که نرخ رشد آلاینده با اجرای این سیاست افزایش یافته و آلودگی هوا تشدید شده است.

جدول بالا شاخص آلودگی هوا را با در نظر گرفتن سرعت و جهت باد و میزان دما را نشان می دهد. با توجه به جدول بالا از روز شروع سیاست طرح زوج و فرد از درب منزل، در شرایطی که سرعت باد نسبت به روزهای گذشته  با ثبات بوده و دما نیز افزایش یافته است، نرخ رشد آلاینده ها به شدت افزایش یافته است، به نحوی که در روز شنبه آلاینده به میزان 9 درصد نسبت به روز قبل رشد داشته در حالی که با شروع سیاست مذکور آلاینده به میزان 28 درصد رشد می کند و روز سه شنبه صرفا با افزایش سرعت باد است که آلاینده شروع به کاهش می‌کند.

بررسی روزهای اخیر نیز نتیجه مشابهی به همراه دارد. بر اساس جدول بالا میزان آلاینده‌ها پیش از شروع طرح زوج و فرد از درب منزل، 15 درصد رشد داشته است ولی با شروع سیاست مذکور و هم زمان با افزایش دمای هوا، میزان آلاینده‌ها با نرخ حدود 19 درصد رشد می کند.

بنا بر آنچه ذکر شد سیاست طرح زوج و فرد از درب منازل نمی تواند به عنوان ساز و کار صحیحی برای کاهش آلودگی هوا در نظر گرفته شود، هر چند نیاز به مطالعات پیچیده تر و در نظر گرفتن الگوهای دقیق حرکت هوا و تولید آلاینده ها دارد.

یادداشت از محمد اکبری

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا شهر تهران خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۲، پاسداران با شاخص ۱۲۸، سلامت با شاخص ۱۰۸، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۱۰۵ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های امام خمینی با شاخص ۶۳، باغستان شهریار با شاخص ۸۷، پارک رازی با شاخص ۵۴، پاکدشت با شاخص ۵۵، پردیس با شاخص ۵۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۷۲، پیشوا با شاخص ۵۴، تهران پارک شکوفه با شاخص ۷۸، چشمه با شاخص ۵۱، دانشگاه تهران با شاخص ۷۸، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۶۰، رباط‌کریم با شاخص ۷۹، ژئوفیزیک با شاخص ۸۳، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۷۳،، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۹۹، شریف منطقه دو با شاخص ۷۵، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۵، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۷، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۴، شهریار با شاخص ۷۹، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۹، قرچک با شاخص ۸۹، ملارد با شاخص ۷۷، منطقه ۱۵ با شاخص ۷۵، و ورامین با شاخص ۵۲ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۳ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه آتی‌ساز با شاخص ۳۹، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۴۴، پونک با شاخص ۵۰، دماوند با شاخص ۳۷، سرخه‌حصار با شاخص ۲۹، قدس با شاخص ۴۱، لواسانات با شاخص ۴۷، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۳۹، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749572

دیگر خبرها

  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • کیفیت هوای تهران در صبح روز ۱۴ اردیبهشت
  • نمره هوای تهران در روز جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • نمره «قابل قبول» هوای تهران
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای تهران «پاک» است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق